Szörnyű féreg. Milyen szörnyű férgek - keresd-a-helyit.hu

Zombicsigák – A féreg átveszi az irányítást az agyuk felett

Szívbetegség és kánikula: ezt az 5 orvosi tanácsot érdemes megfogadni! A Science tudományos folyóiratban ismertették a Michigani Állami Egyetem és a Harvard orvosi karának kutatói tanulmányukat, amelyben sikerült felfedniük egy eddig nem ismert mechanizmust, amely a "Jekyll és Hyde" baktériumban lejátszódik.

szörnyű féreg

Szörnyű féreg Todd Ciche, a kutatás egyik résztvevője elmondta, ilyen változások időnként véletlenszerűen is megtörténhetnek; ebben az esetben még nem ismert, hogy a féreg emésztőrendszerének baktériumközösségében békésen tevékenykedő mikrobában milyen hatásra "kattan át" a genetikai kapcsoló, aminek következtében rovarvérben gyilkossá változik át. Bár az emberi bélrendszer bonyolultabb, és nehezebb nyomon követni a hasonló folyamatok lépéseit, a megállapítás újfajta betekintést kínál, ami orvosi áttörésekhez vezethet - mondta Ciche a ScienceDaily című tudományos ismeretterjesztő portálnak.

szörnyű féreg

Az állatok és az ember emésztőrendszerében élő baktériumok másként viselkednek a gazdaszervezeten belül és azon kívül, a mikrobiomból kiemelve.

A szóban forgó baktérium egy biolumineszcens rovarkórokozó. Közösségi állapotában - a Nematoda féreg beleiben - lassan növekedik és ellát olyan feladatokat is, amelyek a féreg túlélését segítik, még a szaporodásához is hozzájárul.

szörnyű féreg

Ahogy azonban a Nematoda növekszik, a baktérium felfedi sötét arcát. Miután átkattan a DNS-kapcsoló, egyre gyorsabban növekszik és halálos toxint termel.

szörnyű féreg

Amikor szörnyű féreg féreg rovarokat kezd megfertőzni, akkor a baktérium szörnyű féreg kezd kibocsátani. Forrás: MTI.

További a témáról