Nyers húsférgektől

Mit kell etetni a kacsa

A kacsák takarmányozásának ismerete elősegítheti a madarak egészséges táplálkozását, így a jövő nemzedékek biztonságosan élvezhetik ezt a tevékenységet mind maguk, mind a maguk számára, akiket takarmányozni akarnak. Vadkacsa takarmányozása vagy etetése A kacsák, libák, hattyúk és más vízimadarak etetése a birderek, a természetvédők és a városi tisztviselők körében nagy vita tárgyát képezi.

M.A.G.U.S. - Karr-Khazad Kapui PDF

A kacsákkal kapcsolatban sok madár táplálkozással kapcsolatos mítosz létezik, nyers húsférgektől azt az elképzelést is, hogy a madarak etetése megállítja vándorlásukat. Valójában sok vízimadarak természetesen egész évben városi parkok és hasonló élőhelyek lakói, és ott maradnak, függetlenül attól, hogy kézzel etetik-e őket. A túl sok táplálás egészségtelen és felesleges hulladékot és szennyeződést okozhat, amely elpusztíthatja az élőhelyeket, és károsíthatja a madarakat és más vadon élő állatokat.

Ugyanakkor a maradék, az élelmetlen táplálék vonzza a rágcsálókat, kellemetlen szagokat okozhat és terjesztheti a betegségeket. Nyers húsférgektől túl gyakran táplált madarak szintén agresszivitássá válhatnak, és káros lehet, ha egy kis területen túlnépesek.

nyers húsférgektől parazita az arc bőre alatt

Fontos felismerni, hogy a vízimadarak képesek magukra harcolni, és nem igényelnek emberi segédanyagokat a túléléshez, függetlenül attól, hogy a szezonban vagy mennyiben kérnek kezdetüket. Bárki, aki akarja etetni a kacsákat, megteheti, ha tápláló ételeket kínál a kacsa vad táplálkozásának kiegészítésére.

  • Papilloma helminták
  • Pavlovi parazita

Kenyér, chips, keksz, fánk, gabonafélék, pattogatott kukorica és hasonló kenyér típusú termékek és egészségtelen ételmaradékok soha nem a legjobb a madarak etetésére. A kacsák kenyérének etetése rossz, mivel az étel kevés táplálkozási értékkel rendelkezik, és károsíthatja a kiskacsák növekedését, szennyezheti a vízi útokat és vonzza a kártevőket és más kártevőket.

nyers húsférgektől paraziták a munkahelyen

Hasonlóképpen, a kacsákat nem szabad etetni olyan termékekkel, amelyek elromlottak vagy penészesek, mivel a különféle penészfajok a vízimadarak számára halálosak lehetnek. Szerencsére sok más étel is kínálható kacsáknak, libáknak és hattyúknak az egészséges, biztonságos és tápláló étrend részeként.

Jókai listája

Jó ételek kacsa számára Nyers húsférgektől kacsák számára a legjobb ételek azok, amelyek biztosítják a táplálékot, ásványi anyagokat és vitaminokat a madarak számára az egészséges növekedéshez és fejlődéshez. Ezek közül az ételek közül sok hasonló a természetes rovarokhoz, puhatestűekhez, magokhoz, magvakhoz és növényekhez, amelyeket a madarak maguk takarmányoznak. Mindenevő madarakként a kacsa sok különféle ételt fog enni, és a kacsa kínálatának legjobb ételei a következők: Repedt kukorica Búza, árpa vagy hasonló nyers húsférgektől Zab nyers; hengerelt vagy gyors Rizs sima fehér vagy barna, főzve vagy nem főzve, egészben vagy azonnal Milo mag Madármag bármilyen típusú vagy keverékes Szőlő felére vágva vagy negyedekre vágva, ha nagyon nagy Diófélék vagy darabok bármilyen típusú, de só, bevonat vagy aroma nélkül Fagyasztott borsó vagy kukorica kiolvasztva, nem kell főzni Földigiliszták horgászcsali vagy a kertből ásni Húsférgek frissen vagy szárítva Apróra vágott saláta vagy más zöldek vagy salátakeverékek Zöldségdarabok vagy héjak nyers húsférgektől vágva A kacsa takarmánypelletek vagy baromfiindítópelletek szintén nagyszerű lehetőség, és megvásárolhatók mezőgazdasági vagy mezőgazdasági ellátóboltokból.

Ez a fajta pellet ugyanaz az élelmiszer, amelyet egyes parkok pénzérmékkel működő automatákban kínálhatnak, így a látogatók a kacsákat egészséges, tápláló táplálékkönnyítéssel táplálhatják. Ábra: Hugo Lin. A kacsák, libák és hattyúk etetésére vonatkozó egyéb tippek a következők: Hagyja abba a táplálkozást, nyers húsférgektől a madarak érdektelennek tűnnek, vagy az élelmet nem hagyják étkezés nyers húsférgektől, mivel a maradék táplálék gyorsan rothadni tud, és vonzza a nem kívánt kártevőket.

Nyers hús férgek

Kerülje a kacsák etetését, ha más látogatók már ínyenc ételeket kínálnak, mivel a túl sok étel egészségügyi problémákat és megmaradt maradványokat okozhat. Nem számít, milyen ételeket kínál, csak harapás férgek kezelésére tabletták vermox darabokat kínál, amelyeket a madarak könnyedén fogyaszthatnak, fulladás vagy küzdelem nélkül, mivel a kacsák nem rágnak.

Vigyázzon a madaraktól, amelyek közel állnak hozzá, és ne feledje, hogy még mindig agresszívek lehetnek, különösen a nagyobb vízimadarak, például a hattyúk és nyers húsférgektől libák.

Az alom sok szempontból károsíthatja a madarakat, ezért ügyeljen arra, hogy az összes hulladékot - beleértve a zsákokat, csavaró nyakkendőket, műanyag bilincseket és minden alkalmatlan vagy penészes maradékot - megfelelő módon dobjon el. Ne engedje, hogy háziállatok vagy gyermekek nyers húsférgektől vagy zavarják a kacsákat, különösen a fiatal madarakat vagy családokat, amelyek könnyebben stresszbe kerülhetnek vagy megsérülhetnek.

nyers húsférgektől paraziták jelei a testkezelésben

Mindig ellenőrizze azokat a városi rendeleteket, amelyek korlátozzák vagy tiltják a kacsák vagy vízimadarak etetését, és tartsák be az összes helyi törvényt. A törvények be nem tartása pénzbírságot vagy más büntetést vonhat maga után.

  • Volgográd paraziták a testben
  • Ahol kiütés jelenik meg férgekkel

A kacsák, libák és hattyúk takarmányozása a helyi tavakon és parkokon ellentmondásos lehet, ám ez minden időkben varázslatos vadvilág élményt nyújthat, és a kacsák etetése miatt egynél több fajta érdeklődik a madarak iránt.

A tápláló és felelősségteljes étrend részeként a kacsák táplálkozása révén tudta élvezni ezt a tevékenységet anélkül, hogy véletlenül ártana a kedvenc vízimadaraknak.

További a témáról