Parazita igényeket.

parazita igényeket

A normális parazita igényeket képest teljesen egyedi a morfológiája, ugyanis fejlődése minden szakaszában a gazdanövényből táplálkozik.

Nem fotoszintetizál, ezért a fény nélkül, sötétben fejlődő növényekhez hasonlóan nem zöld, hanem inkább élénk citrom- vagy narancssárga. Az aranka abban is különbözik a gyomnövényektől, hogy a gazdanövénye által felvett és feldolgozott tápanyagból él, vagyis kizárólag élősködő.

féregtabletta a legolcsóbb

Emiatt eltűnt róla a lomblevél, hiszen közvetlenül veszi fel a tápanyagot. Vizsgálata során kimutatták, hogy több olyan gén is hiányzik az arankából, amelyekre az autotróf növényeknek szüksége van a virágzás szabályozásához.

A testi-lelki-szellemi harmóniáért szeretettel. Parazita igényeket Újabb parazita állhat a növényvédelem szolgálatába Tóth-Gál Enikő fordítása Azonban egy apró parazitoid darázs, a Telenomus remus a sarkában van ennek a falánk kártevőnek: már öt helyről is előkerült Afrikában.

Így az arankának feltehetően különleges virágzási mechanizmusa van. Erre kínai kutatók derítettek fényt nemrégiben.

hogyan kezelik a pinwormokat és az ascarisokat

A kutatócsoport a Cuscuta australis nevű aranka virágzási parazita igényeket vizsgálata során fedezte fel, hogy az többnyire egybeesik a gazdanövény virágzásával. Ez a viselkedés fontos, mivel az aranka ennek köszönhetően tud annyiféle gazdanövényt parazitálni. Ha az aranka virágzása későbbre esne, mint a gazdanövényé, akkor — mivel a magok fejlődés miatt annak parazita igényeket csökken a tápanyagszintje — a gazdanövény elpusztulhatna, még mielőtt az aranka virágozhatna.

Másfelől, ha az aranka a gazdanövénynél korábban virágozna, az aranka növekedése idő előtt leállna és nem tudna annyi magot teremni.

hogyan juthat férgek az emberi testbe

További a témáról