Kérdések

Regisztráció és Csomagolóanyag

Köszönjük, hogy ellátogattál a „Keresd a helyit!” kampány weboldalára! Az alábbiakban kérdés-válasz formájában elolvashatod a regisztrációval és az ingyenes, emblémás csomagolóanyaggal kapcsolatos fontos tudnivalókat.  Ha mégsem kaptál választ a kérdésedre, akkor írj nekünk levelet itt.

 

Üdvözlettel,

A Keresd a helyit csapata és a VAN Alapítvány

A Facebook csoportunkat lájkoltad már? Itt azt is megteheted!

Miért érdemes regisztrálni?

Mert Magyarország legnagyobb termelői adatbázisát építjük, amellyel a helyei termékek vásárlása iránt elkötelezett, tudatos vásárlók és a helyi termékeket előállító termelőket közvetlenül kapcsoljuk össze.

Ezt a célt a hat résztvevő régió mindegyikében nagyszabású médiakampánnyal (helyi lapok, rádiók, óriásplakátok, plakátok) is támogatjuk. Az oldalon január 30-ig regisztráló termelők pedig ingyenes, környezetbarát csomagolóanyaghoz is hozzájutnak. Itt akár most is regisztrálhatsz.

Ki regisztrálhat a termelői adatbázisba?

Bárki, aki a www.keresd-a-helyit.hu oldalon található hat hazai régió valamelyikében, őstermelőként, családi gazdálkodásban vagy vállalkozóként élelmiszert termel vagy élelmiszer-terméket állít elő.

Nem élelmiszert, hanem kézműves termékeket állítok elő. Regisztrálhatok?

Ha a regisztrációs oldalon található termékkategóriák között megtalálható termékeket állítasz elő, akkor igen. A jó hír, hogy a vevőid így sokkal könnyebben megtalálnak majd, rossz pedig az, hogy – a kampány szabályzatának megfelelően – az uniós támogatással készült csomagolóanyagból nem adhatunk neked.

Én a közép-magyarországi régióban vagyok termelő. Regisztrálhatok?

A Keresd a helyit! kampányt, amelyet az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapja támogat, eredetileg a főoldalon megtalálható hat régióban hirdettük meg. Mivel nagyon sok megkeresést kaptunk Budapestről és Pest megyéből is, január 18-tól lehetővé tesszük a közép-magyarországi régió termelőnek is a regisztrációt. Ők azonban sajnos – a kampány szabályzatának megfelelően – nem részesülhetnek az ugyancsak uniós támogatással készült, ingyenes csomagolóanyagból.

Ki kaphat ingyenes csomagolóanyagot és hogyan?

A hat kiemelt régióból származó, élelmiszert termelő vagy élelmiszer-terméket előállító termelők, akik pontos címmel, telefonszámmal és e-mail elérhetőséggel, legkésőbb 2012. január 30-ig regisztrálnak az adatbázisba, automatikusan jogosulttá válnak a kampány emblémájával ellátott, környezetbarát csomagolóanyagra.

Ők 2012. január 24-február 6. közötti időszakban a regionális átvevőpontokon vehetik át a csomagolóanyagokat, vagy előzetes egyeztetés alapján, az adatbázisban megadott címükre szállítjuk le azokat.

Több termelőt összefogó szervezet, piac, egyesület, stb. hogyan regisztrálhat az oldalon?

Termelő szervezetek (piac, egyesület, helyi vagy régiós termelői csoport) csoportos regisztrációjával kapcsolatban írjál nekünk az szervezet@keresdahelyitkampany.hu címre. Kérünk, hogy a levélben add meg az elérhetőségeidet is, hogy közvetlenül felvehessük veletek a kapcsolatot.

Szervezetként is kaphatunk csomagolóanyagot?

Természetesen a termelői szervezetek is kaphatnak ingyenes, emblémás csomagolóanyagot, tagságuk méretével arányos mennyiségben. Ebben az esetben a csomagolóanyagok kiszállítása egyben történik, a szervezet által megadott címre, előre egyeztetett időpontban 2012. január 28. és február 5. között. Fontos megjegyezni, hogy az ő esetükben a regisztráció határideje 2012. január 23.

Milyen csomagolóanyagot kapok?

Újrahasznosított papírból készülő, szárazáru csomagolására alkalmas csomagolóívet, hentesáru, illetve sajt csomagolására alkalmas belső fóliával ellátott csomagolóívet, illetve kisebb mennyiségben újrahasznosított papírból készült papírtáskát. Ezek mindegyike igazoltan alkalmas élelmiszerek csomagolására.

Választhatok csomagolóanyagot?

A csomagolóanyagok nagy mennyisége és összetett, országos logisztikája miatt a csomagolóanyagok típusával (ív, fóliás ív, papírtáska) kapcsolatban csak legalább 50 termelőt képviselő szervezetek esetében tudunk egyedi igényeket is figyelembe venni.