Galandféreg érintkezésben. A Magyarországon előforduló féregfertőzések

Galandférgesség.

miért aktívak éjszaka a paraziták

Horváth Balázs, általános orvos A hólyagférgesség vagy echinococcosis Magyarországon talán a legnagyobb problémát okozó féregfertőzés. Kórokozója leggyakrabban az Echinococcus granulosus, mely mm hosszú, főként kutyákban él, illetve juhok játszhatnak még szerepet a férgek életciklusában. Hirdetés A bélféreg lenyelt galandféreg érintkezésben terjedhet emberre. A petékből a vékonybélben kikelnek a galandféreg érintkezésben, melyek a bélfalat átfúrva vándorolnak, és rendszerint a májban vagy a tüdőben ritkábban csontokban és az agyban telepednek meg.

les paraziták vakarja a zenét

Itt folyadékot tartalmazó, vastag falú tok ciszta képződik körülöttük. Hólyagféreg Forrás A ciszták ritkán nőnek akkorára, hogy önmagukban tüneteket okozzanak.

akik paraziták humor

A tüdőben levő ciszta tünete néha véres köpet, az agyi ciszta fejfájást, epilepsziát, idegbénulásokat okozhat. Az igazi veszélyt az jelenti, ha a ciszta fala megreped, és így a hólyagféreg cisztájában található testidegen fehérjék hirtelen galandféreg érintkezésben nagy mennyiségben érintkezésbe kerülnek a gazdaszervezet immunrendszerével.

Ez egy életveszélyes, allergia-szerű reakciót galandféreg érintkezésben sokkot okozhat. A kórismét vérvétel után a vérszérumból végzett vizsgálattal komplementkötési reakció állapítják meg.

paraziták emberben hasmenést okozva

A férgesség kezelésben a ciszták sebészi eltávolítására kell törekedni, amennyiben ez nem lehetséges, mebendazolt szoktak adni. A téma cikkei.

galandféreg földi mókus

További a témáról