Férgektől egyedülálló

Pinworm virág, Pinworm idegrendszer

férgektől egyedülálló

Őrült férgek lepték el Amerikát, a kutatók tehetetlenek - videó Origo Az Ázsiából származó invazív faj már az USA 15 államában van jelen. Az Amynthas nembe tartozó ázsiai ugróférgek egyesek kígyóféregként is emlegetik a szállítóhajók rakományai közt megbújva a Az eltelt év alatt elszaporodtak a kontinensen, és egy új kutatás szerint már az Egyesült Államok férgektől egyedülálló 15 tagállamában vannak jelen nagy számban — férgektől egyedülálló a Newsweek.

Külsőre hasonlítanak a közönséges földigilisztára, ám annál kisebbek és sötétebb színűek.

férgektől egyedülálló

A földigilisztával ellentétben az ázsiai ugróféreg egyáltalán nem hasznos állat. Elképesztően gyorsan szaporodik, a peterakáshoz még párosodnia sem kell, ahol pedig megtelepszik, ott gyorsan kiszorítja a hasznos féregfajokat és feléli a talaj tápanyagkészletét. A talaj kimerülésével a helyi ökoszisztéma hanyatlásnak indul, férgektől egyedülálló növények elpusztulnak.

férgektől egyedülálló

Forrás: UW—Madison Arboretum A kutatók még vizsgálják, miként tud a kártevő ilyen gyorsan terjedni a kontinensen. Egyelőre biztos mód sincs a kiirtásukra, az erdőkből például gyakorlatilag eltávolíthatatlanok, a kerttulajdonosok azonban hatékonyabban tudnak védekezni ellenük.

Bactefort Fórum

A szakértők azt tanácsolják, hogy a kertben észrevett ázsiai ugróférgeket gyűjtsük egy nejlonzsákba, majd nagyjából tíz percre rakjuk ki őket a napra. Ettől az állatok biztosan elpusztulnak.

férgektől egyedülálló

További a témáról