Férgek éjjel

férgek éjjel

Az amerikai álomgyár öklendezte fel ezt a gátlások nélküli self-made-mant.

férgek éjjel

Elszánt, kapzsi és bármire hajlandó a siker érdekében. A bulvár médiában való érvényesüléshez kamerájával erőszakos bűncselekményekre vadászik éjszakánként.

Klág Dávid Amikor először látjuk, akkor éppen vasúti sínek mellől próbál drótot lopni, hogy abból szedje össze a pénzét, és amikor meglátja az arra járó biztonsági férgek éjjel szép óráját, akkor egy rövid monológ után nekimegy, mintha meghallotta volna egy bokszmeccsen a csengőt. Fotó: Ascot Elite Aztán elviszi a lecsípőfogózott kerítést egy szeméttelepre, ahol megpróbál alkudni az áron, majd amikor nem sikerül neki, akkor előad egy motivációs tréningre emlékeztető szöveget arról, hogy miért alkalmazhatnák a telepen. A főnök elhajtja.

Az izgalmas bűnügyi film és brutális társadalmi szatíra főhősét, Jake Gyllenhaal zseniálisan alakítja. Főhősünk kezdetben piti tolvaj, nincs munkája, de hatalmas karrier-drive hajtja. Gátlástalanul tud hazudni, de végtelenül udvariasan teszi.

Index - Kultúr - Jönnek a nézőszámból a férgek

Beszéde kifogástalan és az interneten tanult üzleti nyelvet bármilyen élethelyzetben hibátlanul alkalmazza. Egyik este az autópályán véletlenül belefut egy autóbalesetbe.

férgek éjjel

Az összeroncsolt kocsi súlyosan sérült sofőrjéhez azonban nem csak a mentők, de egy kamerás csoport is odasiet — ők az éjjeli férgek. A megrázó katasztrófák felvételeit mindig a legtöbb pénzt ígérő tévé csatornának adják el. A biciklijét hordozható kamerára és egy rendőrségi csatorna befogásához használható rádióra cseréli és a zsarukat megelőzve próbál odaérni a különböző bűnesetek helyszínére, hogy azokról minél látványosabb felvételeket készítsen.

Értékelés:

Az író-rendező Dan Gilroy igazán emlékezetes karaktert kreált, akit Jake Gyllenhaal zseniálisan kelt életre. Lou Bloom arca beesett, a szemei ijesztően kidüllednek.

férgek éjjel

A színészt még elcsúnyítani is sikerült. Bloom mindent ezzel a sikerre kiéhezett, vizslató tekintettel fürkész.

férgek éjjel

Nincs családja, nincsenek barátai. Egyedül locsolgat otthon egy szobanövényt. Csak a karrierjének férgek éjjel.

férgek éjjel

Azért lesz annyira jó abban, amit csinál, mert semmiféle korlátja nincs — a kamerát gátlás nélkül tolja bármelyik vérző ember arcába. Sőt, később odáig is elmegy, hogy — még a mentő előtt kiérkezve — a jobb világítás érdekében odahúzza súlyosan sérült áldozatot a reflektor fényébe.

A bulvár mételye – Éjjeli féreg | keresd-a-helyit.hu

Nincsenek morális aggályai, nem rágódik erkölcsi kérdéseken. Egyszerűen nem jut eszébe. A Bloomot alakító Jake Gyllenhaal nem szereti karakterét szociopatának hívni. Nagyon udvarias — a színész szerint a stílusa egy átlagos brit úriemberé, nel megszorozva.

Ez a gusztustalan féreg már az ön nappalijában is ott van

Jó adag ártatlanság is van benne. Sőt, egyenesen a mostani generáció szuperhősének tartja… A beszéde megnyerő, férgek éjjel a száraz, betanult frázisok sok helyzetben komikussá is válnak.

 • Éjjeli féreg – Wikipédia
 • Мне так не хватало тебя, мамочка.
 • Проспав без сновидений часов пять, Николь вдруг проснулась, на миг позабыв, где находится.
 • Я хочу переговорить с Верховным Оптимизатором, и мне бы хотелось, чтобы ты проводила .

Pont ettől lesz vicces: a tankönyvek üzleti példái talán nem éppen Bloom iparágára lettek kitalálva, de ő mégis nagyon kreatívan alkalmazza őket a férgek éjjel bizniszére.

Ezek az elméletek pont ezt a kreativitást várják el használóiktól, de Bloom esetében mégis visszájukra fordulnak. Ettől a kettősségtől olyan jó és meglepően eredeti ez a karakter: egyszerre lenyűgöző és sajnálatraméltó.

Ez a gusztustalan féreg már az ön nappalijában is ott van Onozó Róbert

Félelmetes és vonzó. Van benne valami furcsa. Bloom ugyanúgy fegyverként tartja előre a kameráját, mint korábban Friedrich Munro A dolgok állásában.

Gilroy bár elsőfilmes rendező, a férgek éjjel érződik mind a forgatókönyvírói, mind az akciófilmes tapasztalata. Testvérével Tony Gilroyjal A Bourne hagyaték ot közösen írták.

Navigációs menü

A film attól lesz igazán szórakoztató, hogy míg alapvetően ennek az izgalmas figurának a karakterfejlődése férgek éjjel vagy inkább lealacsonyodása — áll a középpontban, a rendező többféle műfajt is alkalmaz és az akció- és bűnügyi filmet a film noir és a thriller elemeit humorral itatja át, és ezáltal egy társadalmi szatírát is létrehoz.

Ahogy a karakterrel kapcsolatos érzéseink is folyamatosan változnak — hol azért szurkolunk neki, hogy sikerrel járjon, férgek éjjel pedig azért, hogy elbukjon — úgy a filmben is folyamatosan keverednek a különböző hangulatok és így a rendező végig a maximumon tartja az érdeklődést.

Ez a jó nézettségi adatok iránt — Bloomhoz hasonlóan — megszállott műsorigazgató mantrája. Nina Férgek éjjel Russo érdeklődését felkeltik Bloom merész videói.

 • Артистам нужны кредиты на еду и прочие необходимые вещи.
 • Еще они не хотят, чтобы мы умерли с голоду.
 • К Узлу приписаны те, кто соответствует критериям, необходимым для пребывания в .

Ha nem lennénk kíváncsiak ezekre az erkölcsi alapon bemutathatatlan képekre, akkor a nézettségi adatokért küzdő csatornák nem ezeket tolnák az arcunkba. Azt a fajta mindent látni akaró híréhséget és mindenen átgázoló hírszerzést mutatja férgek éjjel, ami valóban a bulvár újságírás következő vagy már jelenlévő?

Bloom karakterén keresztül Gilroy az amerikaiak megszállott munkamániájának is görbe tükröt mutat.

 1. Когда они оказались возле купола, зеленое свечение внезапно погасло.
 2. Nemathelminthes példák
 3. Мы, конечно, предпримем ответные меры.
 4. Giardia treatment over the counter

A karaktert a bármi áron megszerzett siker hajtja, férgek éjjel az ő esetében az amerikai álom egy igazán torzult formában valósul meg — az emberek szenvedésének megmutatásából csinál bizniszt. Eközben a munkakeresésben megrekedt, mai fiatal generációnak is jut egy-két vicces fricska.

Ez férgek éjjel ingyenes gyakorlat, de utána nagy eséllyel ajánlunk teljes munkaidős állást. Rick kezdetben ugyanolyan szerencsétlen lúzer, mint az elején Bloom.

Az ő tragédiája azonban az, hogy Bloommal ellentétben, nincs totális morál-immunitással megáldva. Az éjjeli férgek történetéhez Gilroy a tökéletes miliőt is megtalálta. A hideg neon fényekkel megvilágított Los Angeles önálló szereplővé válik a filmben.

Tartalomjegyzék

Ahogy a pálmák levelei a széltől megremegnek az alkonyban, és lassan leszáll az éj — egyre inkább elárasztja a várost valami misztikus hangulat. Jake Gyllenhaal pedig mintha erre a környezetre, erre a karakterre lenne kitalálva.

férgek éjjel

A sötétség az ő világa. Korábbi filmjeiben is játszott már éjjeli árnyként kísértő karaktereket A ZodiákusDonnie Darko és mostanában több zavarodott figurát is alakított FogságbanThe Enemy. Talán nem csak a karakterben, a színészben is van egyfajta misztikusság. Emlékezni fogunk Lou Bloomra.

További a témáról