Féregtelenítő emberek

féregtelenítő emberek

féregtelenítő emberek

Az ivermektin a makrociklikus laktonok csoportjába tartozó parazitaellenes szer, amelyet ben fedeztek fel, és óta használnak az állatgyógyászatban. Fonálférgek és külső paraziták rühatkák, tetvek, bagócsok ellen is féregtelenítő emberek hatékonyságú, ún. Egy ideje már az emberek gyógyítása során is használják Kiváló parazitaellenes hatása és ártalmatlansága miatt a hatóanyagot a humángyógyászatban is engedélyezték számos féregfertőzés, elsősorban a szemférgesség onchocercasis megelőzésére és terápiájára.

féregtelenítő emberek

Ez a főleg trópusi megbetegedés több európai országot is arra sarkallt, hogy ivermektintartalmú gyógyszereket tabletta formában engedélyezzenek a fertőzött országokba utazó állampolgáraik számára. Ezek az engedélyezett készítmények ártalmatlanok és kifejezetten hatékonyak.

Emberek esetében az ivermektin mellékhatásai igen ritkák, a WHO ban leírt, országot involváló, nagyon nagy számú alkalmazást feldolgozó felmérése szerint mindösszesen súlyos, idegrendszeri mellékhatást tapasztaltak. A súlyos neurológiai mellékhatásokat többször összefüggésbe hozták agyi vasculitisszel, felhíva a figyelmet emberek esetében is a vér-agy gát épségére ivermektinterápia alkalmazása során.

féregtelenítő emberek

A koronavírus ellen is jó A koronavírus mellett többek között a HIV-1, a Dengue-láz és a nyugat-nílusi láz vírusa ellen is hatékonynak bizonyult mikromoláris koncentrációban. Az ivermektin in vitro a SARS-CoV2 ellen is jó vírusellenes hatást mutatott, amit számos publikáció és laboratóriumi eredmény is igazolt, beleértve hazai vizsgálatokat is Koronavírus Kutatási Akciócsoport Gyógyszerrepozíciós Munkacsoport.

féregtelenítő emberek

Az in vivo hatékonysággal kapcsolatban a későbbiekben több, elsőként kis beteglétszámú klinikai vizsgálatot féregtelenítő emberek, nagy részük kedvező eredményekről számolt be.

Jelenleg 60 klinikai vizsgálat folyik világszerte.

féregtelenítő emberek

A klinikai vizsgálatok különféle betegcsoportokban és alkalmazási protokollok szerint folytak és folynak. Ugyanakkor egy szintén indiai féregtelenítő emberek a két egymást követő napon alkalmazott 12 mg ivermektin sem a 6.

féregtelenítő emberek

Egy török vizsgálatban szignifikánsan gyakoribb volt a Ez is érdekelheti:.

További a témáról