Bilirubin méregtelenítés, Méregtelenítés

bilirubin méregtelenítés

Méregtelenítés

Előbbiről korábban már volt szó, most szenteljünk egy kis figyelmet a májnak. A máj a méregtelenítő funkciója során epét termel.

turukhanka paraziták

Az epe sok összetevőből áll, de a legfontosabbak a bilirubin és az epesavak. A bilirubin az epe zöld színéért felelős és a vörösvértestek bomlása során keletkezik a hem-ből. Az epesavak szerepe az emésztésben nem nélkülözhető. A zsírcseppeket apró cseppecskékké szakítják, emulgeálják, ezáltal a zsírbontó lipáz enzim hatékonyabban képes működni. A máj bilirubin méregtelenítés kiválasztott epe a vékonybélbe kerül, de nem mind és nem azonnal.

A máj alatt elhelyezkedő epehólyagban sok epe tárolódik, ami étkezést követően kiürül, és ezzel rásegít a folyamatos epetermelésre, azaz akkor jut a legtöbb epe a vékonybélbe, amikor arra a legnagyobb szükség van.

Bilirubin méregtelenítés, Xenobiotikumok metabolizmusa

Akiknek már nincs epehólyagjuk, mert műtéti úton eltávolították, ők erre a segítségre már nem számíthatnak, ezért étkezéskor relatív bilirubin méregtelenítés hiányuk van. Ez ellen annyit tehetnek, hogy gyakrabban és kis adagokban étkeznek.

parazita szem nélkül

A bilirubin a bélben több lépcsőben stercobilinné alakul át és a széklettel bilirubin méregtelenítés, egy része visszaszívódik.

Az epesavak, ha nem használódtak fel az emésztés során a vékonybél alsóbb szakaszain visszaszívódnak a májba enterohepatikus körforgás és ott újra hasznosulnak.

férgek és paraziták luule viilma

Kivel nem történt már meg, hogy egy bőséges étkezés után pár órával, vagy másnapra ajak herpeszt kapott? Ennek nem a mosatlan tányér vagy evőeszköz volt az oka, hanem a sok táplálék okozta relatív epesav hiány.

Össz bilirubin

Az epesavak ugyanis képesek bizonyos vírusokat — főleg azokat, amelyek lipoprotein burokkal bírnak — lebontani nátrium —dezoxikolátra érzékeny vírusok: sárgaláz vírusok, herpesz vírusok stb. Bilirubin méregtelenítés vírus pedig mindenkiben van.

milyen paraziták lehetnek

Az epesavak azonban mást is tudnak. A főleg Gram-negatív baktériumok által termelt entoxinokat is képesek kis részekre hasítva közömbösíteni.

Bilirubin méregtelenítés

A pikkelysömörben szenvedők bőrtüneteit szinte teljesen meg lehet szüntetni epesav szedéssel, mert a bélben keletező endotoxinok valamiért bennük nem teljesen inaktiválódnak és felszívódva olyan anyagok termelődését váltják ki a bőrben, ami annak jellegzetes gyulladását, hámsejt szaporulatát okozza. Ezért tehát jól bilirubin méregtelenítés, ha epesav készletünket nem merítjük ki mértéktelen étkezések, nehéz és zsíros ételek túlsúlya és sok olyan ételt, italt fogyasztunk, amik elősegítik a máj méregtelenítő funkcióját, ill.

Ez már csak azért is fontos, mert ezzel elejét vehetjük a ma oly gyakori epekő betegség kialakulásának is.

Tehát sok avokadó, olíva olaj, hal, lime, noni, papaya, ananász, tökmagolaj, bő folyadékfogyasztás, testmozgás. Ez a gyógyszer.

a földigiliszta galandféreg

Sajnos a kínaiaknak megint igazuk volt, amikor a medve epének kiváló bilirubin méregtelenítés hatást tulajdonítottak, ezért a fogságban tartott medvéket mesterséges epesipoly műtétnek vetették alá, hogy sok medve epét nyerjenek. Az eljárás brutális, embertelen, legalább annyira elítélendő, mint a bálnavadászat. További kapcsolódó cikkek.

Spirit percek: méregtelenítés léböjtkúrával

További a témáról